2018-01-10 09:31:16• hírek • Bede Emőke

Ezeket a szatmári megvalósításokat támogatta a magyar kormány 

Orbán Viktor 2016-ban Szatmárnémetibe látogatott.
Orbán Viktor 2016-ban Szatmárnémetibe látogatott.

Könnyed hangulatú beszélgetés keretében értékelte az Orbán Viktor által vezetett magyar kormány külhoni megvalósításait Szatmárnémeti polgármestere. Az értékelő középpontjában természetesen azok a kézzelfogható eredmények álltak, melyekkel a város lakossága is nap mint nap találkozhat.

A szatmárnémeti RMDSZ elnöke szerint az erdélyi magyarságra különösen nehéz év vár, hiszen Romániában a nagy egyesülés centenáriumának jegyében fog zajlani a 2018-as év. Azonban nem szabad elfelejtkeznünk arról, hogy van valaki, aki ebben a helyzetben is gondot visel a határ innenső oldalán élő magyarokról.
 

2017-ben nem volt hiány a kézzelfogható eredményekben. A magyar kormánynak köszönhetően megújult a Református Gimnázium tetőszerkezete, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum szakoktatási szárnyának épülete, ugyanennek a líceumnak az óvodája. Modernizálták a Szent Alajos konviktust,  és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium épülete is új arculatot kapott. Ezek mellett a magyar kormány az olyan közösségépítő rendezvények finanszírozásában is fontos szerepet vállalt, mint például a Partiumi Magyar Napok vagy a Családi Hétvége.
 

„Nagyon fontos tudatosítanunk azt, hogy a kapcsolattartás a magyar kormánnyal a Szatmárnémeti magyar lakosság itthon maradását, megmaradását szolgálja. Azt szeretnénk, hogy az Orbán Viktor által vezetett kormány folytassa a munkát a 2018-2022-ben is, ezért mi teljes mellszélességgel támogatjuk a nemzeti kormányt ebben. Arra buzdítok mindenkit, akinek magyar állampolgársága van, regisztráljon a választásokra. (…) Fontos az, hogy ha már állampolgárságot szereztek a szatmári magyarok, akkor éljenek a választójogukkal, és szavazzanak” –mondta el a város polgármestere, aki biztos abban, hogy az anyaországiak 2018-ban is teljes vállszélességgel kiállnak majd a külhoniak mellett.
 

Kereskényi Gábor emellett köszönetet mondott annak a kb. 5100 szatmári polgárnak, aki fontosnak érezte, hogy tegyen a kisebbség ügyében és aláírta a Minority Safepack javaslatcsomagot. Emellett arról is tájékoztatta a sajtót, hogy már 500-an jelezték papíralapú regisztrációs ív kitöltésével, hogy részt vennének a magyarországi választásokon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: